ACTIVITATS LA RIBERA SOSTENIBLE 

 • Fomentar el desenvolupament d’un model econòmic comarcal basat en la triple sostenibilitat: econòmica, social i mediambiental.
 • Contribuir a la difusió de l’economia sostenible per a la consolidació d’un model d’economia de proximitat, social i solidaria, generadora de riquesa i benestar social, que impulse l’equilibri territorial de la comarca de la Ribera de Xúquer

TALLERS

Dimarts 3 d’Octubre. 

9 a 14h presencial.

Implementació dels ODS per a la qualitat de vida: creixement econòmic i treball decent

Ponent: Amparo Méndez, CEO Transició socioecològica.

 Edifici polivalent, Algemesí.

Dimecres 11 d’Octubre

9 a 14h presencial.

Programes i Finançament per a la implementació dels ODS
Ponent: Carmen Herrero Pardo, directora d'IDEA i oficina de projectes europeus de l'Ajuntament d'Alzira.

Mancomunitat Ribera Baixa, Sueca.

Dimarts 17 d’Octubre. 

9 a 14h Presencial i En línia. De 15.00h a 20h presencial. 

Planificació territorial per aconseguir els ODS.

Ponent: Juan Bautista Tormo Flores. Arquitecte (Arquitecte Municipal de Tavernes de la Valldigna) Col·laboradors: Luis Miguel Romanillos Arnanz Pablo Tormo Giner

Mancomunitat Ribera Alta, Alzira.

Dimecres 25 d’octubre. JORNADA LA RIBERA SOSTENIBLE

Empresa Socialment Responsable: “Com integrar la SOSTENIBILITAT en l’estratègia de l’empresa”

Cambra Agrària de Benifaió

OBJECTIU

 • Fomentar el desenvolupament d’un model econòmic comarcal basat en la triple sostenibilitat: econòmica, social i mediambiental.
 • Contribuir a la difusió de l’economia sostenible per a la consolidació d’un model d’economia de proximitat, social i solidària, generadora de riquesa i benestar social, que impulse l’equilibri territorial de la comarca de la Ribera de Xúquer.

PROGRAMA

9.15h. Inauguració de la jornada.

 • Òscar Navarro Torres. President del Consorci de la Ribera, President del PATER.
 • Iván Egea Sáiz. Regidor de Govern Obert, Transparència, Administració Electrònica i Promoció Econòmica d'Ocupació i Formació de Benifaió.
 • Eva Mayordomo Cazorla, Regidora Mercat interior i Ambulant, Promoció Econòmica, Comerç i Biblioteca

9.30h. Construint un ecosistema de responsabilitat social corporativa: Col·laboració d’actors clau per a un futur sostenible”. Luis Lizama Fuentes. Psicòleg Social (PHDc) en Psicologia Social i Ciències Polítiques en la UCM.

10.30h.  “Integrar la sostenibilitat en l’estratègia de l’empresa”. Lorena García, directora del Club d’Empreses Responsables i Sostenibles de la Comunitat Valenciana.

11.15h. Pausa – cafè.

11.45h. Un nou model d’economia. Experiències pràctiques en programes i empreses socialment responsables: Participació plena de la dona i igualtat d'oportunitats, treball decent i creixement econòmic, indústria, innovació i infraestructura, producció i consums responsables. Moderadora: Lorena García (CE+R/S CV).

 • “El Registre d’Entitats Valencianes Socialment Responsables”. Jesús María Valero Balaguer, tècnic de la Direcció General d’Economia de la Conselleria d'Hisenda, Economia i Administració Pública.
 • “Aliances que superen reptes socials”. Melquíades Lozano, cofundador de l’Associació Incubadora Con Valores.
 • “Projecte Supererres”. Amparo Méndez, CEO en Transició socioecològica.
 • Pla estratègic zonal dels serveis socials de Benifaió: “Com millorar la vida de la ciutadania des d’una gestió pública responsable”. Natàlia Vila Torres, cap de Serveis Socials de Benifaió.

14.00h. Cloenda de la jornada.

 • Marta Ortiz Martínez. Alcaldessa de Benifaió.