L'àrea de promoció econòmica  del CONSORCI DE LA RIBERA

És l'àrea responsable que coordina i dirigeix el PATER (Pacte Territorial per l’Ocupació en la Ribera). Aquest òrgan presta servei de suport a les iniciatives empresarials, a més que com a Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local (AEDL), el departament de promoció econòmica secunda tota classe d'iniciatives en pro de l'ocupació.

L'objectiu general d'aquesta àrea és fomentar el desenvolupament, disseny i promoció d'accions que afavorisquen l'ocupació, milloren el mercat laboral i el desenvolupament socioeconòmic sostenible de la Ribera del Xúquer. 

Pretén millorar les competències i habilitats personals i professionals de les persones desocupades per a la inserció en el mercat laboral així com fomentar el desenvolupament d'iniciatives empresarials, afavorint la creació i consolidació d'empreses i promocionant l'ocupació per compte propi, com a via per a la generació de riquesa i d'accés al mercat laboral. A més de potenciar el treball en xarxa i cooperació de els AEDLS (Agències d'ocupació i desenvolupament local) de la comarca.

El PATER disposa d'un servei públic d'especial interés per als emprenedors i empresaris: el PAIT (Punt d'Assessorament i Inici de Tramitació), integrat en el Centre d'Informació i Xarxa de Creació d'Empreses (CIRCE) del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

La prestació d'aquests serveis PAIT és presencial i totalment gratuïta per a l'emprenedor. Té doble funció:

  • Prestar serveis de informació i assessorament als emprenedors en la definició de les seues iniciatives empresarials  (en qualsevol de les seues diferents formes societàries) i durant els primers anys d'activitat de l'empresa.
  • Iniciar el tràmit administratiu de constitució de la nova empresa de manera telemàtica a través del Document Únic Electrònic (DUE), que aglutina en una sola gestió diversos tràmits administratius i formularis.

Les Mancomunitats de la Ribera Alta i de la Ribera Baixa conformen el Consorci de la Ribera, que té les finalitat de gestionar convenis de col·laboració entre les dues mancomunitats i altres organismes.

Les àrees dependents dels Consorci de la Ribera són :

Àrea promoció econòmica
Que duu a terme polítiques actives d'ocupació i inserció laboral.

Àrea d'energia
Que promou l'estalvi energètic i l'ús d'energies renovables.

Àrea de turisme
Que gestiona la planificació turística comarcal.

Àrea educació ambiental
Que promou un bon ús d'energia renovable.

 
 
Carrer del Taronger, 116,  Alzira, Valencia.
 

Cita prèvia a través del telèfon 962414142

Adreça electrònica: coordinacio@pater.es