Salutació

El PATER (Pacte Territorial per a l’Ocupació de la Ribera) és el cinqué pacte territorial d’estes característiques que es firma a la Comunitat Valenciana baix la tutela del SERVEF. L’objectiu del PATER, d’acord amb l’Estratègia Europea per a l’Ocupació, és aconseguir un increment en la taxa d’ocupació per a tots els grups socials de la comarca. Per això, és necessari reforçar l’esperit d’empresa, facilitar i renovar les qualificacions de les persones que tenen un lloc de treball i desenvolupar la capacitat d’inserció professional de les persones que es troben fora del mercat de treball.

Tota esta tasca de lluita contra la desocupació i l’exclusió laboral no és desconeguda per a les sis entitats que formen el PATER (mancomunitats de la Ribera Alta i de la Ribera Baixa, CCOO, UGT, FEDALCIS i FER), ja que des de fa alguns anys estan treballant colze a colze en este camp d’actuació.

Tampoc és nova la predisposició dels riberencs i riberenques cap al dinamisme en el comerç i en treball, ja que la Ribera és una de les comarques amb més afany comercial i ocupacional.

Este treball d’impulsar i lligar la demanda i l’oferta per al desenvolupament social i econòmic és la finalitat amb què treballem en el PATER, que mitjançant les diferents activitats (CIER, escoles taller, cases d’ofici…) ofereix uns serveis sempre destinats a augmentar el nivell de vida dels ciutadans i ciutadanes de la Ribera.
Des d’ací voldria traslladar les meues paraules de suport i reconeixement personal als representants de l’administració local, del món sindical i empresarial i a totes les persones relacionades amb el PATER, animant-los a continuar treballant per a aconseguir que els factors d’integració econòmica i social s’enfortisquen i augmenten les potencialitats de la Ribera.

Txema Peláez Palazón

President del PATER

president_txema_0-300x161

Translate »