EL PROJECTE GREEN SKILLS (PATER) PRESENTA ELS RESULTATS D’UN INFORME SOBRE ELS NÍNXOLS DE TREBALL VERD A LA CONSTRUCCIÓ EN LA UE

Instal·lació d’energies renovables i integració de sistemes energètics menys contaminants en l’edificació, millora del rendiment energètic en obra antiga, diferents serveis de consultoria en eficiència energètica i auditories de qualitat mediambiental en obra residencial són algunes de les especialitats professionals que generaran major demanda d’ocupació en els pròxims anys en la Unió Europea.

Són les conclusions arreplegades en els primers informes de Connecting People for Green Skills, una iniciativa PROGRESS cofinançada per la Comissió Europea i liderada des d’Espanya per PATER, el Pacte Territorial per l’Ocupació en la Ribera.

El projecte, que va començar a caminar a la fi de 2014, pretén identificar les manques en habilitats, experiència i formació que frenen la incorporació dels treballadors a les ofertes d’ocupació verda del sector de la construcció sostenible.

La recerca, que s’ha realitzat en els cinc països dels socis -Espanya, Polònia, Dinamarca, Lituània i Xipre- ofereix una visió actualitzada, a escala europea, de la situació del sector de la construcció i el present de l’edificació sostenible després de la crisi. Els resultats d’aquests informes corresponen al primer semestre de treball de les vuit entitats que participen en el projecte, des d’empreses de la construcció a organitzacions sectorials o escoles de formació professional.

Deja un comentario

Translate »