‘CONOCE Y ACTÚA’ ASSESSORA A ALUMNES DE L’ESCOLA TALLER MOLÍ DE MONSALVÁ’ EN OPORTUNITATS LABORALS A LA UE

Els alumnes de l’escola-taller ‘Molí de Monsalvà’, projecte subvencionat pel Fons Social Europeu (FSE), han rebut informació i assessorament sobre els programes de la UE en matèria d’ocupació, mobilitat internacional i ajuda al l’emprendedurisme en el marc del programa de divulgació europeu ‘Conoce y Actúa’. Tècnics de PATER (Pla Territorial per a l’Ocupació en la Ribera) van posar en coneixement dels alumnes recursos com la xarxa EURES de mobilitat i ocupabilitat internacional o el programa Erasmus per a Emprenedors, que ofereix pràctiques laborals remunerades en l’estranger.

La xarrada informativa ha tingut lloc durant els actes de celebració del 30 aniversari de l’ingrés d’Espanya en la Unió Europea.

El programa ‘Conoce y Actúa’ va realitzar l’acció comunicativa aprofitant la inaguració del Molí un exemple d’arquitectura civil valenciana del segle XIV, després de la rehabilitació duta a terme pels alumnes, en la seua majoria parats de llarga durada de mitja edat. Els membres del taller, que es troben en situació actual de cerca d’ocupació, van rebre així informació d’utilitat per a augmentar la seua ocupabilitat mitjançant els diferents programes de formació i mobilitat laboral que en l’actualitat ofereix la Unió Europea.

A més, els alumnes també van rebre informació sobre la situació del mercat de treball de la construcció i les noves oportunitats laborals que el pla econòmic Europa 2020 pot activar en el terreny de la construcció sostenible, mitjançant el foment de la rehabilitació, les energies renovables i l’eficiència energètica. Una nova situació que pot activar nous nínxols de treball en la construcció i que és objecte d’estudi del projecte internacional Connecting People for Green Skills, liderat també per PATER. A través d’este projecte, els alumnes van poder conèixer, les especialitats que ofereixen millors perspectives de d’ocupabilitat a mitjà i llarg termini en la construcció, com a resultat del suport de les noves polítiques i estratègies europees.

Deja un comentario

Translate »