PATER OFEREIX SUPORT I ASSESSORAMENT ALS EMPRENEDORS DEL ‘VIVER D’EMPRESSES’ D’ALMUSSAFES

L’Ajuntament d’Almussafes ha signat un conveni de col·laboració amb el PATER per a donar suport als nous emprenedors que s’instal·len al ‘Viver d’Empreses’ de la localitat. En virtut de l’acord, tècnics del Pacte Territorial per l’Ocupació en la Ribera oferiran assessorament econòmic i local als empresaris de la incubadora. Amb esta labor de consultoria es pretén facilitar el començament de les empreses de nova creació i ajudar a solucionar tots els dubtes i gestions administratives naturals a la fase d’arrencada dels projectes.

Les noves dependències municipals per a emprenedors d’Almussafes es troben en la segona planta del Centre de Salut. Les instal·lacions consten de tres locals independents de 12m2 amb dotació de llum, electricitat o climatització. Una comissió tècnica avaluarà cadascuna de les sol·licituds de pimes i nous empresaris per a beneficiar-se d’estos despatxos.

EL PROJECTE GREEN SKILLS (PATER) PRESENTA A VARSÒVIA UN INFORME AMB NÍNXOLS DE TREBALL VERD A LA CONSTRUCCIÓ

Integració d’energies renovables en l’edificació, millora del rendiment energètic en obra antiga o auditories energètiques en obra residencial són algunes de les especialitats professionals que generaran major demanda d’ocupació en els pròxims anys en la UE.

Són les conclusions dels informes presentats a principis d’abril a Varsòvia durant la segona reunió del consorci internacional del projecteConnecting People for Green Skills, una iniciativa liderada des d’Espanya pel PATER amb finançament de la Comissió Europea.

Els resultats corresponen al primer semestre de treball dels vuit membres del projecte, des d’empreses de la construcció a escoles de formació professional. La recerca s’ha realitzat en els cinc països dels socis -Espanya, Polònia, Dinamarca, Lituània i Xipre- i permet oferir una visió actualitzada, a escala europea, de la situació del sector de la construcció i el present de l’edificació sostenible després de la crisi.

La reunió de Varsòvia també ha permès debatre i concretar els paquets de treball del següent semestre, durant el qual es realitzarà una anàlisi més profunda de l’oferta i la demanda d’ocupació verda en el sector de la construcció.

Entre els resultats previstos per a aquest període destaca una guia d’empleabilitat (Skills Profile File) en la qual es detallaran els nínxols de treball en la construcció que exigiran nous coneixements en edificació sostenible, eficiència energètica o domini de nous materials menys contaminants. Este document inclourà de manera detallada els requisits d’experiència, formació i perfil psicològic per a cadascuna de les especialitats i serà facilitat, a agències d’inserció laboral, escoles de formació i, en general, a qualsevol actor decisiu que puga contribuir a pal·liar la crisi laboral del sector de la construcció facilitant l’accés de la demanda laboral a aquests nous jaciments d’ocupació verda i a la formació necessària per a adquirir les competències demandades.

PATER PARTICIPARÁ EN LA ‘SETMANA EUROPEA DE L’ENERGIA’ AMB UNA PONÈNCIA SOBRE OCUPABILITAT ‘VERDA’ EN CONSTRUCCIÓ

El Pacte Territorial per l’Ocupació en la Ribera presentarà el 16 de juny a Brussel·les les primeres conclusions sobre ocupabilitat en el sector de la construcció sostenible obtinguts en la fase de recerca del projecte ‘Connecting People for Green Skills’. Este projecte internacional, que està liderat des d’Espanya per PATER, té entre els seus objectius assenyalar oportunitats laborals, identificar manques formatives o d’experiència de la mà d’obra i, finalment, proporcionar eines formatives que faciliten l’empleabilitat en activitats vinculades a la construcció ‘verda’, la rehabilitació amb criteris d’eficiència energètica o l’edificació responsable amb el medi ambient.

La Setmana Europea de l’Energia és un esdeveniment de la Unió Europea que durant tres dies reuneix a Brussel·les les principals iniciatives, organitzacions i professionals que treballen en l’impuls de l’energia ‘neta’ o el consum més eficient dels recursos energètics. En 2015 las jornades celebren el seu dècim aniversari.

PATER aprofitarà l’esdeveniment internacional per a donar a conèixer el resultat dels projectes de desenvolupament sostenible en la comarca de la Ribera que compten amb suport de finançament europeu, en el marc del programa ‘Conoce Y Actúa’.

 

EL PROJECTE GREEN SKILLS (PATER) PRESENTA ELS RESULTATS D’UN INFORME SOBRE ELS NÍNXOLS DE TREBALL VERD A LA CONSTRUCCIÓ EN LA UE

Instal·lació d’energies renovables i integració de sistemes energètics menys contaminants en l’edificació, millora del rendiment energètic en obra antiga, diferents serveis de consultoria en eficiència energètica i auditories de qualitat mediambiental en obra residencial són algunes de les especialitats professionals que generaran major demanda d’ocupació en els pròxims anys en la Unió Europea.

Són les conclusions arreplegades en els primers informes de Connecting People for Green Skills, una iniciativa PROGRESS cofinançada per la Comissió Europea i liderada des d’Espanya per PATER, el Pacte Territorial per l’Ocupació en la Ribera.

El projecte, que va començar a caminar a la fi de 2014, pretén identificar les manques en habilitats, experiència i formació que frenen la incorporació dels treballadors a les ofertes d’ocupació verda del sector de la construcció sostenible.

La recerca, que s’ha realitzat en els cinc països dels socis -Espanya, Polònia, Dinamarca, Lituània i Xipre- ofereix una visió actualitzada, a escala europea, de la situació del sector de la construcció i el present de l’edificació sostenible després de la crisi. Els resultats d’aquests informes corresponen al primer semestre de treball de les vuit entitats que participen en el projecte, des d’empreses de la construcció a organitzacions sectorials o escoles de formació professional.

‘CONOCE Y ACTÚA’ ASSESSORA A ALUMNES DE L’ESCOLA TALLER MOLÍ DE MONSALVÁ’ EN OPORTUNITATS LABORALS A LA UE

Els alumnes de l’escola-taller ‘Molí de Monsalvà’, projecte subvencionat pel Fons Social Europeu (FSE), han rebut informació i assessorament sobre els programes de la UE en matèria d’ocupació, mobilitat internacional i ajuda al l’emprendedurisme en el marc del programa de divulgació europeu ‘Conoce y Actúa’. Tècnics de PATER (Pla Territorial per a l’Ocupació en la Ribera) van posar en coneixement dels alumnes recursos com la xarxa EURES de mobilitat i ocupabilitat internacional o el programa Erasmus per a Emprenedors, que ofereix pràctiques laborals remunerades en l’estranger.

La xarrada informativa ha tingut lloc durant els actes de celebració del 30 aniversari de l’ingrés d’Espanya en la Unió Europea.

El programa ‘Conoce y Actúa’ va realitzar l’acció comunicativa aprofitant la inaguració del Molí un exemple d’arquitectura civil valenciana del segle XIV, després de la rehabilitació duta a terme pels alumnes, en la seua majoria parats de llarga durada de mitja edat. Els membres del taller, que es troben en situació actual de cerca d’ocupació, van rebre així informació d’utilitat per a augmentar la seua ocupabilitat mitjançant els diferents programes de formació i mobilitat laboral que en l’actualitat ofereix la Unió Europea.

A més, els alumnes també van rebre informació sobre la situació del mercat de treball de la construcció i les noves oportunitats laborals que el pla econòmic Europa 2020 pot activar en el terreny de la construcció sostenible, mitjançant el foment de la rehabilitació, les energies renovables i l’eficiència energètica. Una nova situació que pot activar nous nínxols de treball en la construcció i que és objecte d’estudi del projecte internacional Connecting People for Green Skills, liderat també per PATER. A través d’este projecte, els alumnes van poder conèixer, les especialitats que ofereixen millors perspectives de d’ocupabilitat a mitjà i llarg termini en la construcció, com a resultat del suport de les noves polítiques i estratègies europees.

Translate »